Stock Orchard Street

The project explores the dialogue between life and work by examining a project for a home and office on the same site. The design posited new spatial and material typologies, and researched green materials and technologies suited to the self-builder. Recycled materials (straw bales and waste crushed concrete) were innovations and their performance has been monitored. The buildings set out tocompare a lightweight structure with a structure containing a reasonable amount of thermal mass. Additional innovations include a roof meadow, rainwater recycling, a composting toilet and natural ventilation through a vent stack tower.

Visit the main project page here

stock-orchard-02.jpg

27-tower-steelwork.jpg

detailsandbags.jpg

fig4-blue-long-short.jpg

fig10-bale-wall.jpg

fig11-straw-bale.jpg